est eng

ILMUNUD ON VÄRSKE KUNST.EE 1/2024!

 

TOIMETUSELT

(3/2018)

Sügis 2018

Milleks rääkida kunsti rahalisest väärtusest ja tellimuse mõjust kunstiloomele? Kuidas panna tööle tänapäevast euroopalikku kunstiasutust, kus kõigil oleks hea olla? Kas endiselt kehtib eestlaste vanasõna, et enne, kui lähed Pariisi, tuleb ära käia Nuustakul, ehk kuidas seletada keskmisele pariislasele näiteks sada aastat tagasi maalitud Otepää maastikuvaateid? Ja kas nüüd, sada aastat pärast omariikluse saavutamist, paiknevad näiteks Riia, Vilnius ja Berliin eestlaste psühhogeograafilisel maailmakaardil täpselt sama kaugel või jääb näiteks Neeruti küla paradoksaalselt veel "kaugemale"?

Öeldakse, et kunst on suurem kui elu, ent see on vaid üks põhjuseid, miks hankida endale KUNST.EE, kvartaliajakiri, mis on pühendatud nüüdiskunsti ja visuaalkultuuri eri aspektidele Eestis. Kõik teised põhjused on enamasti juba väga konkreetsed, kutsudes lugejat kunstiteosesse süvenema, kunstnikule järgnema ja tulemuste üle kriitiliselt aru pidama.

Siinses sügisnumbris küsivad kunsti alal küsimusi Krista Kodres, Stacey Koosel, Taaniel Raudsepp, Jaak Kangilaski, Juha-Heikki Tihinen, Indrek Grigor, Orit Gat, Kärt Kelder, Marika Agu, Francisco Martínez, Triin Tulgiste, Deimantas Narkevičius, Elnara Taidre, Margus Tamm ja Hanno Soans. Küsimused, küsimused, küsimused…

Püsige lainel!

< tagasi

Serverit teenindab EENet