est eng

ILMUNUD ON VÄRSKE KUNST.EE 1/2024!

 

TOIMETUSELT

(3/2020)

Sügis 2020


Mida me nüüd siis oleme tänaseks koroonakriisist õppinud, lugupeetud kunstiinimesed? Aga kliimakriisist? Kas jätkub aeglustumine või süveneb COVID-19 tagajärjel jõudsalt populaarsust kasvatanud virtuaalkoosolekute ja -näituste varjus hoopis elurütmi kiirenemine? Peavad ju vahepeal ära jäänud projektid millalgi lähitulevikus ikkagi realiseeruma, kuid millisel kujul? Kuidas üldse "olla hea" ehk elada ja tegutseda selles oi kui rahvusvahelises kunstimaailmas ilma piinlikult paisuva ökoloogilise jalajäljeta? Vähem igasuguseid lennuhäbi tiivustavaid -iennaale ja messe, rohkem lokaalseid kogukonnaalgatusi? Või mida me tegelikult vajame?

Öeldakse, et kunst on suurem kui elu, ent see on vaid üks põhjuseid, miks hankida endale KUNST.EE, kvartaliajakiri, mis on pühendatud nüüdiskunsti ja visuaalkultuuri eri aspektidele Eestis. Kõik teised põhjused on enamasti juba väga konkreetsed, kutsudes lugejat kunstiteosesse süvenema, kunstnikule järgnema ja tulemuste üle kriitiliselt aru pidama.

Siinses numbris küsivad kunsti alal küsimusi Kaarin Kivirähk, Madis Vasser, Siim Preiman, Kyle Chayka, Neeme Lopp, Jaan Elken, Raivo Kelomees, Mari Laaniste, Jan Kaus, Kaire Nurk, Tiina Tammetalu, Indrek Grigor ja Mailis Timmi. Küsimused, küsimused, küsimused…

Püsige lainel! 

< tagasi

Serverit teenindab EENet