est eng

Värske Kunst.ee 2024/1 vahel on rikkaliku repromaterjaliga illustreeritud erilisa Eesti oksjoniturul läbi aegade kalleimaks kunstnikuks kujunenud Konrad Mägi (1878–1925) elust ja loomingust võrdluses Euroopa kunstiajaloo kaanoniga! Vt: Nils Ohlsen "Konrad Mägi ja Die Brücke Läänemere kaldal – pelgalt kokkusattumus või fenomen?"

 

TOIMETUSELT

(4/2013)

Talv 2013

Aasta võitjad:

√ Eesti Kunstiakadeemia – saab 2016. aastaks omale uue peahoone Põhja-Tallinnas Kotzebue tänav 1/Põhja puiestee 7 asuvale tööstuskrundile. Tõenäoliselt. Kuid vähemalt on akadeemial mingi kindlam tulevikuperspektiiv.

√ Enn Põldroos – võitis novembris 34. korda välja antud Konrad Mäe medali ja preemia. Uskumatu, aga juba 1960. aastatel ühe novaatorina siinsesse kunstiajalukku läinud maalikunstnik pälvis selle tunnustuse alles nüüd.

√ ANK '64 – kunstnikerühmitus, kes tuli peaaegu poole sajandi järel uuesti kokku ülevaatenäituseks Tallinna Kunstihoones. Modernism on meie aja antiik!

√ Dénes Farkas – esindas juunist novembrini Eestit 55. rahvusvahelisel Veneetsia kunstibiennaalil. Postkontseptualism rokib!

√ Marge Monko – avas juulis isiknäituse Tartu Kunstimuuseumis ja oktoobris Viini moodsa kunsti muuseumis (MUMOK). Feminism rokib ka!

√ Mark Raidpere – avas augustis Eesti Kaasaegse Kunsti Muuseumis (EKKM) isiknäituse. Empaatiline dokumentalistika oma parimal võimalikul kujul!

√ Jaanus Samma – võitis mais Eesti Kaasaegse Kunsti Muuseumis (EKKM) toimunud Köler Prize 2013 nominentide näitusel rahvusvahelise ΕΎürii preemia 5000 eurot ja publikupreemia 1000 eurot. Rahvas ja eksperdid on rääkinud!


Aasta kaotajad:

√ Eesti Kunstiakadeemia – seoses uue peahoone saamisega Kalamaja piirkonda Põhja-Tallinnas kaotab oma ajaloolise Tartu maantee 1 krundi Tallinna kesklinnas. Tõenäoliselt. Kuid milleks siis kogu senine töö ja vaev südalinnas, eks ole?

√ Arusaam, et kunst ja kultuur justkui parasiteerivad majandusel ja maksudel – kallid turuliberaalid, saage ometi aru, et me ei tee seda tööd vaid kasumi pärast!

< tagasi

Serverit teenindab EENet