est eng

Värske Kunst.ee 2024/1 vahel on rikkaliku repromaterjaliga illustreeritud erilisa Eesti oksjoniturul läbi aegade kalleimaks kunstnikuks kujunenud Konrad Mägi (1878–1925) elust ja loomingust võrdluses Euroopa kunstiajaloo kaanoniga! Vt: Nils Ohlsen "Konrad Mägi ja Die Brücke Läänemere kaldal – pelgalt kokkusattumus või fenomen?"

 

TOIMETUSELT

(2/2013)

 

Öeldakse, et kunst on suurem kui elu, ent see on vaid üks põhjuseid, miks hankida endale KUNST.EE, kvartaliajakiri, mis on pühendatud nüüdiskunsti ja visuaalkultuuri eri aspektidele Eestis. Kõik teised põhjused on enamasti juba väga konkreetsed, kutsudes lugejat kunstiteosesse süvenema, kunstnikule järgnema ja tulemuste üle kriitiliselt aru pidama.

Niisiis, selles numbris järgmised teemad: Kunstipreemiad – ons need head või halvad? Kes on midagi kuulnud Kristjan Raua preemiast, Köler Prize'ist, PurvÄ«tis Prize'ist või Turner Prize'ist – palun tõstke käsi! Millised on üldse kunsti "populariseerimise" vajadused ja ohud tänapäeva maailmas? Ja kas me peame kunstipreemiaid välja andma elavatele klassikutele või pigem noortele kunstnikele?

Mis on toimunud kunstigaleriides lähikuude jooksul? Mis uudist ja mis värskemaid kunstiraamatuid ning katalooge lugeda? Ja boonusena meie lugejatele on väljaande juures seekord erilisa, mis on pühendatud Eesti paviljonile 55. rahvusvahelisel Veneetsia kunstibiennaalil La Biennale di Venezia.

Kallid kunstnikud, kuraatorid ja kriitikud – tulge nüüd lavale!

< tagasi

Serverit teenindab EENet