est eng

ILMUNUD ON VÄRSKE KUNST.EE 1/2024!

 

TOIMETUSELT

(4/2018)


Millal muutub olevik ajalooks? Ja kuidas? Ehk kas üheksakümnendad, kui Eesti taasiseseisvus ja siinne kunst muutus suuresti järelmodernseks ja progresseeruvalt rahvusvaheliseks, on nüüd lõpuks ometi teel meie rahvusgalerii püsiekspositsiooni? Mis asi on loomeuurimus ja kuidas on seda viimase kümnendi jooksul viljeldud Eesti Kunstiakadeemias? Mis tunne on ühel kunstnikul olla külalisprofessoriks Eesti vanimas ja suurimas ülikoolis? Tallinna Graafikatriennaal oma 50. aastapäeval – kas liiga vara kokkuvõteteks? Või kuidas üldse tänapäevaselt näidata elavaid kunstiklassikuid, nii et kõik osapooled ikka rahule jääksid?

Öeldakse, et kunst on suurem kui elu, ent see on vaid üks põhjuseid, miks hankida endale KUNST.EE, kvartaliajakiri, mis on pühendatud nüüdiskunsti ja visuaalkultuuri eri aspektidele Eestis. Kõik teised põhjused on enamasti juba väga konkreetsed, kutsudes lugejat kunstiteosesse süvenema, kunstnikule järgnema ja tulemuste üle kriitiliselt aru pidama.

Siinses talvenumbris küsivad kunsti alal küsimusi Indrek Grigor, Raivo Kelomees, Kaire Nurk, Peeter Laurits, Brigita Reinert, Mari-Liis Rebane, Triinu Soikmets, Andri Ksenofontov, Urmas Lüüs, Karolina Ɓabowicz-Dymanus, Oliver Laas ja Maris Karjatse. Küsimused, küsimused, küsimused…

Püsige lainel!

< tagasi

Serverit teenindab EENet