est eng

ILMUNUD ON VÄRSKE KUNST.EE 1/2024!

 

TOIMETUSELT

(4/2012)

2012: võitjad

Sigrid Viir. Osutus maikuus New Yorgis üheks kõige kõneldumaks nooreks kunstnikuks seoses oma fotoinstallatsioonidega "Pulse'i" nüüdiskunstimessil. Pulse Prize 2500 dollarit ja Eesti kultuuriministri soe käepigistus!

Timo Toots. Võitis mais "Ars Electronica" 2012. aasta festivali interaktiivse kunsti kategooria peapreemia Golden Nica. Interaktiivne ID-kaardipõhine installatsioon!

Flo Kasearu. Võitis mais Eesti Kaasaegse Kunsti Muuseumis (EKKM) toimunud Köler Prize 2012 nominentide näitusel preemia kahes kategoorias: rahvusvahelise ΕΎürii peaauhind 5000 eurot ja publiku preemia 1000 eurot. Rahvas ja eksperdid on rääkinud!

OÜ Visible Solutions. Kolme kunstniku firma, mis esines juunist septembrini "Manifesta" 9. nüüdiskunstibiennaalil Genkis, peale mida pälvis septembris Balti Assamblee kunstipreemia. Vaat, kuhu viib lõpuks välja loomemajanduse kriitika – auhinnaparnassile!

Denés Farkas. Võitis augustis Kaasaegse Kunsti Eesti Keskuse (KKEK) organiseeritava Eesti paviljoni konkursi ja esindab Eestit 55. rahvusvahelisel Veneetsia kunstibiennaalil 2013. aastal. Postkontseptuaalne mustvalge fotograafia, trükised ja tekst!

Peeter Laurits. Fotokunstnik, kes osutus oktoobris Moskvas üllatuslikult ühe oma vana ja paradoksaalselt tarbimiskriitilise tööga mõnede vene õigeusklike jaoks "liiga radikaalseks". Uskumatu, aga tõsi – meenutagem Marat Gelmani blogipostitusest vallandunud massiivset meediakajastust nii Eestis kui Venemaal!

Marge Monko. Võitis oktoobris konkursi "Henkel Art.Award", saades auhinnaks 7000 eurot ja isiknäituse Viini moodsa kunsti muuseumis (MUMOK). Enne seda esines juunist septembrini 9. Euroopa nüüdiskunsti biennaalil "Manifesta" Genkis. Feminism roolib!

Temnikova & Kasela. Galerii, mis võitis novembris "Artissima" nüüdiskunstimessil Torinos parima uue galerii preemia, olles sel aastal esindanud eesti kunstnikke messidel ja näitustel lisaks New Yorgis, Londonis, Viinis, Moskvas, Peterburis, Baselis ja Miamis. Go-go global, maarjamaa taie!

Rael Artel. Võitis novembris konkursi Tartu Kunstimuuseumi direktori kohale. Aitab vabakutselisest kuraatoritööst!

Kaido Ole. Võitis novembris Konrad Mäe medali ja 3200 eurot oma viimase isiknäituse eest Kumu kunstimuuseumis. Kõrgeim kolleegipreemia eesti maalikunstnike tsunftis!

Paul Kuimet. Võitis detsembris Sadolini kunstipreemia, saades auhinnaks 5000 eurot. Kes julges väita, et Helsingi koolkonna võtmes fotograafia on igav?!

2012: kaotajad

M. S., M. K., T. T., L. P., J. M. jt arvamusliidrid, kellele ei paista nüüdiskunst meeldivat pea et põhimõtteliselt. Te lihtsalt ei saa asjale pihta, ega ju?

< tagasi

Serverit teenindab EENet